Składniki na ciasto zagnieść do jednolitej konsystencji, wstawić do lodówki na 30 minut. Ciasto rozwałkować, nałożyć do blachy (35x30 cm).
Ciasto wstawić do piekarnika. Piec na słomkowy kolor.
Czas pieczenia: ok. 20 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Twaróg zmielić, wymieszać z żółtkami, cukrem wanilinowym, dodać przesianą mąkę. Białka ubić na sztywno, dodając stopniowo cukier. Masę serową wymieszać z pianą z białek nałożyć na podpieczony spód.
Na wierzchu ciasta układać połówki śliwek przeciętą stroną ku górze oraz pokrojone w plasterki brzoskwinie i jabłka. Owoce posypać cynamonem. Składniki na kruszonkę dokładnie zagnieść, posypać ciasto.
Ciasto wstawić ponownie do piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 30 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Upieczone ciasto wystudzić.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki