Masło, cukier puder, aromat zmiksować, dodać jajka, mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto nałożyć do blachy wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach ok. 35 x 25 cm.
Ciasto wstawić do piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 30 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Wystudzone ciasto wyłożyć na stolnicę, oderwać papier.
Kisiel ugotować na soku pomarańczowym z dodatkiem 6 łyżek cukru. Do kisielu dodać 3/4 puszki mandarynek. Kisiel ponownie zagotować, gorący rozsmarować na cieście.
Schłodzoną śmietankę ubić. Masę do sernika zmiksować z mlekiem, połączyć z ubitą śmietaną, wymieszać, rozsmarować na wierzchu ciasta.
Ciasto udekorować pozostałymi mandarynkami oraz listkami mięty.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki