Prostokątną blachę o wym. 25 x 36 cm wyłóż papierem do pieczenia. Zawartość opakowania ciasta wsyp do miski, dodaj, masło, żółtka i śmietanę. Całość najpierw miksuj, a następnie zagnieć ręcznie do uzyskania jednolitej, gładkiej masy. Ćwiartkę ciasta włóż do zamrażalnika na ok. 30 minut. Pozostałe ciasto ułóż na dnie blaszki, a następnie nakłuj je widelcem.
Ciasto wstaw do piekarnika i piecz na złoty kolor.
Czas pieczenia: ok. 20 - 25 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Upieczone ciasto odstaw do ostygnięcia.
Śliwki umyj, przekrój na połowę i wyjmij pestki. Owoce ułóż na upieczonym spodzie skórką do dołu. Z zamrażalnika wyjmij resztę ciasta i zetrzyj je na tarce o grubych oczkach, przykrywając równomiernie śliwki warstwą kruszonki.
Białka ubij mikserem, a pod koniec ubijania dodaj stopniowo cukier. Gdy piana jest już sztywna wsyp wiórki kokosowe i razem wymieszaj. Tak przygotowaną bezą przykryj całe ciasto.
Ciasto wstaw do piekarnika i piecz do lekko złotego koloru.
Czas pieczenia: 25 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki