Flag

Ciasto kruche z rabarbarem i truskawkami

24 porcji
Łatwy
40 min
Idealny duet – truskawka i rabarbar. Pyszne i łatwe w przygotowaniu ciasto na letnie dni.
Składniki
Przygotowanie
Porady i wskazówki
Zamiast dżemu truskawkowego możesz użyć świeżych truskawek. Pokrój je na małe cząstki, dodaj 2 łyżki cukru i podgotuj przez chwilę z rabarbarem.

Jeżeli nie chcesz podpiekać kruchego spodu, przed nałożeniem owoców na ciasto, możesz posypać nieupieczony spód 30 g kaszy manny. Kasza manna wchłonie soki, które wypłyną z owoców i ciasto nadal będzie kruche.


Zamiast Cukru z wanilią Bourbon możesz użyć zamiennie Pasty waniliowej Intense, Ekstraktu naturalnego z wanilii Bourbon Dr. Oetkera w proporcji 2-4 łyżeczki na 250 g mąki lub 500 g masy lub ziarenek z 1 Laski wanilii z Wysp Pacyfiku Dr. Oetkera.
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów