Masło roztopić, odstawić do ostygnięcia. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym, następnie dodać kolejno po jednym żółtku cały czas ucierając. Do miski włożyć twaróg, budyń i roztopione masło, wymieszać, a następnie dodawać stopniowo masę jajeczną ucierając mikserem na najniższych obrotach. Ciasto wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia o wymiarach 24 x 28 cm.
Ciasto wstawić do piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 70 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Upieczony sernik odstawić do ostygnięcia. Polewę rozpuścić w kąpieli wodnej. Wierzch sernika polać polewą. Sernik pokroić na kawałki po wystygnięciu polewy. Z cukru pudru i wody sporządzić lukier o stałej konsystencji. Z przygotowanego lukru ułożyć podstawy napisu na poszczególnych kawałkach. Pisakami cukrowymi uzupełnić kolorowe litery i serca.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki