Wiśnie umyj i wydryluj, pozostaw na sitku na czas przygotowania ciasta. Piekarnik nagrzej do temp. 180°C. Blaszkę o wym. 23 x 36 cm wyłóż papierem do pieczenia.
Masło rozpuść w rondelku i odstaw do ostudzenia. Mąkę, kakao, cukier i masło zagnieć na kruszonkę.
Do miski wsyp zawartość opakowania ciasta, dodaj jajka, wodę i ostudzone masło. Wszystkie składniki miksuj przez ok. 5 minut do uzyskania gładkiego ciasta. Ciasto przelej do blaszki. Na wierzch ciasta poukładaj wydrylowane wiśnie, lekko je dociskając. Ciasto przykryj kruszonką i posyp płatkami migdałów.
Ciasto wstaw do piekarnika.
Czas pieczenia: 50 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Przed podaniem oprósz ciasto cukrem pudrem.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki