Piekarnik nagrzej do temp. 170°C. Formę o wymiarach 24 x 28 cm wyłóż papierem do pieczenia. Wymieszaj mąkę z cukrem, proszkiem do pieczenia, sodą i kakao. Mleko z masłem rozpuść na średnim ogniu w rondelku. Gdy obie masy się połączą dodaj połamaną na kawałki czekoladę i ciągle mieszając rozpuść czekoladę. Odstaw do przestudzenia.
W misie miksera ubij jajka i stopniowo dodawaj czekoladę z masłem. Dodaj suche składniki i wymieszaj do połączenia się składników. Dodaj zamrożone wiśnie do ciasta i krótko wymieszaj. Przełóż do wyłożonej papierem do pieczenia formy.
Formę z ciastem wstaw do piekarnika. Piecz do tzw. suchego patyczka.
Czas pieczenia: 55 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 170 °C
Upieczone ciasto wyciągnij z piekarnika i pozostaw do wystudzenia. Przed podaniem posyp cukrem pudrem.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki