Mleko wlej do rondelka, dodaj masło i podgrzej do momentu roztopienia się masła. Pod koniec dodaj mak i wymieszaj. Odstaw do wystudzenia. Piekarnik nagrzej do temp. 180˚C. Blaszkę o wym. 24 x 28 cm wyłóż papierem do pieczenia. Do przestudzonej masy dodaj zawartość opakowania ciasta czekoladowego i jajka. Wszystko miksuj do dokładnego połaczenia się składników. Na koniec dodaj żurawinę i delikatnie wymieszaj. Ciasto przełóż do blaszki.
Ciasto wstaw do piekarnika. Piecz do tzw. suchego patyczka.
Czas pieczenia: 45 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Śmietankę z mascarpone ubij z cukrem pudrem, na końcu dodaj zmielony mak i delikatnie wymieszaj.
Masę przełóż na ciasto. Przed podaniem udekoruj posypką.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki