Galaretkę rozpuść w 200 ml wrzącej wody. Wymieszaj do całkowitego rozpuszczenia się galaretki, odstaw do przestudzenia. Blachę o wym. 24 x 28 cm wyłóż papierem do pieczenia. Na dno formy wyłóż warstwę herbatników. Na herbatnikach rozsmaruj masę kajmakową. Banany pokrój na plasterki i wyłóż na masę kajmakową. 650 ml śmietanki przelej do miski i ubij na sztywno, pod koniec przelej przestudzoną galaretkę i zmiksuj krótko, do połączenia się składników. Masę śmietanową przelej do formy, odstaw do lekkiego stężenia, na ok. 20 minut do lodówki. Na wierzch poukładaj kolejną warstwę herbatników i ponownie odstaw do schłodzenia. Pozostałe 100 ml śmietanki przelej do małego garnka, podgrzej, dodaj połamaną czekoladę. Mieszaj do całkowitego rozpuszczenia się czekolady. Wyciągnij ciasto z lodówki, przelej równomiernie jeszcze ciepłą polewę, a wierzch posyp orzeszkami.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki