Piekarnik podgrzej do temp. 180°C. W misie miksera masło utrzyj z cukrem, dodaj kolejno jajka i ekstrakt z wanilii. Mąkę, kakao, sól i proszek do pieczenia przesiej i wymieszaj. Dodaj do misy z masłem i wymieszaj do całkowitego połączenia składników. Czekoladę pokrój na drobne kawałki, wmieszaj do ciasta.
Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Z ciasta formuj kulki o śr. ok. 3 cm. Układaj na blaszce i lekko spłaszcz je ręką. Wstaw do piekarnika. Po upieczeniu odstaw do całkowitego ostygnięcia.
Czas pieczenia: ok. 10 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Białą czekoladę z olejem rozpuść w kuchence mikrofalowej lub w kąpieli wodnej, odstaw do przestygnięcia. Dodaj kilka kropli barwnika i dokładnie wymieszaj. Ciasteczka maczaj do połowy w czekoladzie lub oblewaj je łyżeczką. Posyp ulubioną posypką. Baw się i dekoruj z fantazją!
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki