Blachę z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzej do temp. 180°C. Wszystkie składniki umieść w misie miksera i szybko zagnieć do uzyskania jednolitego ciasta. Ciasto wstaw do lodówki na 30 minut. Schłodzone ciasto rozwałkuj na grubość ok. 2 mm, podsypując je mąką. Z rozwałkowanego ciasta za pomocą dużej foremki w kształcie serca wytnij ciasteczka i ułóż je na blasze. Na połowie ciastek wytnij środki za pomocą mniejszej foremki.
Blachę wstaw do piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 8 - 10 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Upieczone ciastka odstaw do wystudzenia.
Zagotuj wodę i odmierz 300 ml. Wsyp galaretkę i mieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Odstaw do przestudzenia, a następnie wstaw galaretkę do lodówki.
Białą czekoladę posiekaj i rozpuść ją w misce nad garnkiem z gotującą się wodą. Każde pełne serce posmaruj białą czekoladą i przyklej na nie serce z dziurką. Gdy galaretka zacznie tężeć nalewaj ją ostrożnie do mniejszych serduszek. Pozostaw do całkowitego stężenia galaretki.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki