Blachę z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia.
Wymieszaj razem mąkę pszenną, proszek do pieczenia, cukier i przyprawę korzenną.
Dodaj pokrojone w małe kostki masło, jajko i płynny miód (nie ciepły).
Krótko zagnieć do uzyskania jednolitego ciasta. Owiń ciasto w folię spożywczą i wstaw do lodówki na minimum godzinę.
Piekarnik nagrzej do temp. 190°C. Schłodzone ciasto rozwałkuj na grubość około 3-4 mm i wycinaj dowolne kształty za pomocą foremek do ciasteczek.
Ciasteczka układaj na przygotowanej wcześniej blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piecz ok. 8-10 minut, do zrumienienia.
Czas pieczenia: ok. 8 - 10 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 190 °C
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki