Zawartość opakowania wsyp do miski, zagnieć z masłem i jajkiem do uzyskania gładkiego ciasta. Zawiń w folię i wstaw do zamrażalnika na 30 minut. Po schłodzeniu podziel ciasto na 16 porcji. Z każdej z nich uformuj kulkę, a z niej stożek, tworząc kształt łezki. Blaszkę z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia. Ciastka układaj na blaszce w 3-4 cm odstępach.
Ciastka wstaw do piekarnika i piecz do uzyskania złotego koloru.
Czas pieczenia: ok. 25 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Po upieczeniu i wystudzeniu ciasteczek rozpuść polewę mleczną wkładając opakowanie do gorącej wody. Następnie przelej polewę do miseczki i pędzelkiem posmaruj grzbiety ciastek. Polewę, jeszcze przed zastygnięciem, ozdób czekoladową posypką. Na koniec resztę polewy przełożyłam do worka cukierniczego i zrobiłam w nim nieduży otwór. Wyciskając niewielką ilość polewy, wykonaj noski i oczy jeżyków.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki