Do miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia, dodać pozostałe składniki na ciasto i dokładnie wyrobić. Jeśli jest klejące, zawinąć je w folię spożywczą, wstawić na 30 min do lodówki. Ciasto rozwałkować na cienki prostokąt. Wycinać ciasteczka foremkami w kształcie gwiazdek (w dwóch wielkościach po tyle samo sztuk). Większe gwiazdki układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować je żółtkiem wymieszanym z mlekiem. Białka ubić na sztywno, dodając stopniowo cukier, ubitą pianę wymieszać z wiórkami kokosowymi. Masę kokosową nałożyć na każdą większą gwiazdkę. Na górze nadzienia kokosowego położyć mniejsze gwiazdki, posmarować je żółtkiem wymieszanym z mlekiem.
Piec według poniższych wskazówek.
Czas pieczenia: ok. 10 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki