Żelatynę namocz w zimnej wodzie przez 5 minut. Wrzącą wodę przelej do miseczki, dodaj cukier. Wymieszaj do rozpuszczenia się cukru. Żelatynę wyciśnij w dłoni i dodaj do wody z cukrem, wymieszaj i wystudź, mieszając od czasu do czasu.
Na blaszce z wyposażenia piekarnika wyłóż ciasto francuskie razem z papierem z opakowania, wyprostuj je i pokrój na równe kwadraty, a następnie posmaruj białkiem. Na każdym kwadracie połóż połówkę brzoskwini.
Blachę z ciastkami wstaw do piekarnika. Piecz na złoty kolor.
Czas pieczenia: ok. 10 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 200 °C
Upieczone ciastka odstaw do przestudzenia.
Wystudzoną glazurę wstaw na chwilę do lodówki, gdy zacznie tężeć, ale będzie miała jeszcze płynną konsystencję, pędzelkiem równomiernie pokryj owoce.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki