Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i jogurt. Całość dokładnie wymieszaj łyżką lub rózgą do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.
Blachę z foremkami wstaw do piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 17 - 20 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Po upieczeniu babeczki odstaw do wystygnięcia. Babeczki pokrusz palcami i dodaj serek mascarpone, zagniataj do połączenia składników. Ciasto podziel na małe kawałki i uformuj z nich kulki. Patyczki powbijaj w każdą z porcji i wstaw do zamrażalnika na ok. 20 min.
Lukier rozpuść w kąpieli wodnej. Na schłodzone cake pops polej ciepły lukier, okręcając je dookoła, żeby lukier równomiernie opływał ciasteczko. Następnie udekoruj posypkami.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki