Piekarnik nagrzej do temperatury 180˚C. Formę keksówkę o długości 25 cm wysmaruj masłem i oprósz mąką lub wyłóż papierem do pieczenia. Zawartość opakowania murzynka wsyp do miski, dodaj jajka, masło oraz mleko i miksuj na najniższych, a potem na najwyższych obrotach przez ok. 3 min do uzyskania gładkiej konsystencji.
Gotową masę przełóż do formy i wstaw do nagrzanego piekarnika. Upieczone ciasto wyjmij z formy po 10 minutach i wystudź na kratce.
Czas pieczenia: ok. 55 - 60 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Wystudzone ciasto pokrusz i wymieszaj z mascarpone. Czekoladę i śmietankę umieść w misce i rozpuść nad parą wodną, często mieszając. Dodaj do ciasta i całość dokładnie zagnieć. Uformuj kulę, zawiń ją w folię spożywczą i schłódź przez ok. 20 minut. Ze schłodzonego ciasta formuj kulki wielkości dużego orzecha włoskiego, nadziej je na patyczki i układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Całość wstaw jeszcze na ok. 20 minut do zamrażarki do ponownego schłodzenia.
Kolorowe posypki wysyp do oddzielnych małych miseczek. Polewę rozpuść w kąpieli wodnej, a następnie cienką warstwą oblewaj nią cake pops. Zanim polewa zastygnie obtaczaj obtaczaj cake pops w posypkach.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki