Truskawki umyć, odsączyć, odszypułkować (trzy sztuki zostawić do dekoracji), pozostałe pokroić na plasterki. Cztery małe miseczki o pojemności ok. 200 ml wyłożyć folią spożywczą, plasterki truskawek rozłożyć na dnie i bokach miseczek pozostawiając ok. 2 cm wolnego miejsca od brzegu. Resztę truskawek pokroić w kostkę. Budyń ugotować na mleku i śmietanie, wystudzić mieszając co jakiś czas, następnie dodać resztę owoców i migdały. Zimny budyń wyłożyć do miseczek (w razie potrzeby odkroić wystające truskawki aby wyrównać brzeg). Deser wstawić do lodówki na ok. 4 godziny. Wyłożyć na płaski talerz odwracając miseczki do góry dnem, delikatnie zdjąć folię.
Deser udekorować truskawkami.
Przepisy
Desery
Desery
Desery