Z 800 mleka odlać 0,5 szklanki i rozmieszać w nim zawartość budyniu, dodając 3 - 4 łyżki cukru. Pozostałe mleko zagotować. Do gotującego się mleka wlać rozmieszany proszek z cukrem i ciągle mieszając, zagotować. Gotowy budyń rozlać do 6 - 8 plastikowych foremek. Wierzch przykryć folią spożywczą. Desery wstawić do lodówki na co najmniej 4 godziny.
W miseczce wymieszać płatki migdałów, cukier i wodę. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Na papier wyłożyć migdały, rozprowadzić je tak by powstała jak najcieńsza warstwa, wstawić do piekarnika.
Piec na złoty kolor.
Czas pieczenia: ok. 10 - 15 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 170 °C
Desery wyłożyć na talerzyki, podawać polane sosem czekoladowym i posypane pokruszonymi migdałami.
Przepisy
Desery
Desery
Desery