Piekarnik nagrzej do temp. 170°C. Formę o wymiarach 21 x 21 cm wyłóż papierem do pieczenia.
Orzechy posiekaj na większe kawałki.
Czekoladę połam i umieść w rondelku razem z masłem. Następnie podgrzej na niewielkiej mocy palnika, mieszając aż do rozpuszczenia i połączenia się składników. Odstaw do przestudzenia.
Jajka ubij razem z cukrem, w osobnym naczyniu, na puszystą jasną masę a potem wmieszaj do masy przestudzoną czekoladową.
Wsyp mąkę z proszkiem do pieczenia i dokładnie wymieszaj rózgą.
Na koniec wmieszaj do masy posiekane orzechy.
Całość przelej do przygotowanej wcześniej formy i piecz według wskazówek.
Czas pieczenia: ok. 25 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 170 °C
Po upieczeniu odstaw do wystudzenia.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki