Piekarnik nagrzej do temp. 180°C, formę o wym. 21 x 21 cm wyłóż papierem do pieczenia. Masło razem z czekoladą rozpuść w rondlu na małym ogniu, przestudź. Jajka ubij z cukrem na jasną puszystą masę, dodaj rozpuszczoną z masłem czekoladę, wymieszaj. Dodaj mąkę przesianą z kakao i solą, wymieszaj do połączenia. Chałwę pokrój na kawałki ok. 1,5 x 1,5 cm, wmieszaj do masy. Gotowe ciasto przełóż równomiernie do formy. Pastę sezamową wymieszaj z solą, rozłóż kleksami na cieście i wykałaczką zrób delikatne zygzaki.
Ciasto wstaw do piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 23 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Po upieczeniu ciasto wystudź.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki