Z 500 ml zimnego mleka odlej ćwierć szklanki i rozmieszaj w nim zawartość torebki dodając cukier. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek z cukrem i ciągle mieszając, zagotuj. Gotowy budyń rozlej do salaterek.
Duże pianki potnij na paski (grubość ok. 5 mm) – to będą uszy. Policzki zrób z czterech małych pianek przekrojonych na pół. Kolejne cztery pianki odłóż na ogonki. Z pozostałych pianek wytnij 4 trójkąciki i przetnij je do połowy by utworzyć zęby króliczków.
Polewę deserową rozpuść w kąpieli wodnej.
W miseczkach poukładaj duże i małe biszkopty, tak by utworzyć głowę i tułów każdego króliczka.
Za pomocą polewy przyczep króliczkom uszy, ogonki, policzki i noski z perełek. Korzystając z wykałaczki namaluj króliczkom oczy z polewy.
Przepisy
Desery
Desery
Desery