Piekarnik nagrzej do temp. 180°C. Blaszkę o wym. 25 x 35 cm wyłóż papierem do pieczenia. Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj jajka i wodę. Całość miksuj na najwyższych obrotach przez ok. 5 minut do uzyskania gładkiej konsystencji. Masę przełóż do przygotowanej blaszki.
Ciasto wstaw do piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 25 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Upieczone ciasto wyjmij z piekarnika i postaw na kratce do przestudzenia.
Wódkę i wodę wymieszaj. Przygotowanym ponczem nasącz biszkopt.
Zamrożone maliny przełóż do garnka i podgrzewaj do rozpuszczenia. Galaretki rozpuść w 600 ml gorącej wody. Dobrze rozpuszczoną galaretkę przelej do malin i wymieszaj. Odstaw do lodówki. Gdy galaretka zacznie tężeć wylej ją na biszkopt i pozostaw w lodówce do całkowitego stężenia.
Żelatynę rozpuść w 3 łyżkach gorącej wody. Białą czekoladę i 250 ml śmietanki rozpuść w garnku. Do gorącej masy dodaj rozpuszczoną żelatynę i dokładnie wymieszaj, upewniając się, że w masie nie ma grudek. Przelej do miseczki i odstaw do schłodzenia. Schłodzoną czekoladę przelej do wysokiej misy do ubijania. Dodaj pozostałą ilość schłodzonej śmietanki i ubijaj na wysokich obrotach do uzyskania puszystej konsystencji. Masę rozłóż na warstwie malinowej.
Ciasto udekoruj świeżymi malinami i pozostaw w lodówce do schłodzenia.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki