Blachę o wym. 25 cm x 35 cm wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzej do temperatury 170°C. Jajka o temperaturze pokojowej miksuj z cukrem przez ok. 8 minut. Do ubitych jajek dodawaj stopniowo olej, ciągle miksując. Mąkę ryżową, ziemniaczaną, kukurydzianą i proszek do pieczenia wymieszaj. Suche składniki delikatnie wmieszaj do masy jajecznej.
Ciasto przełóż do formy i piecz do tzw. suchego patyczka.
Czas pieczenia: ok. 35 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 170 °C
Serek mascarpone i śmietankę ubij na sztywno. Pod koniec ubijania dodaj przesiany cukier puder wymieszany ze Śmietan-fixem. Masę rozprowadź na wystudzonym biszkopcie.
Wodę zagotuj i rozpuść w niej galaretki. Gdy galaretka zacznie tężeć ułóż owoce na kremie mascarpone i rozprowadź na nich galaretkę. Ciasto wstaw do lodówki do całkowitego stężenia.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki