Piekarnik nagrzej do temp. 180°C. Formę do pieczenia tarty o śr. 26 cm wysmaruj masłem i oprósz mąką. Masło rozpuść w rondelku i odstaw do ostudzenia. Do miski przesyp zawartość opakowania ciasta, dodaj jajka, wodę i ostudzone masło. Wszystkie składniki miksuj przez ok. 5 minut do uzyskania gładkiego ciasta. Czekoladę połam na kawałki, umieść w szklanej misce i postaw ją na garnku z wrzącą wodą. Rozpuszczoną, ciepłą czekoladę przelej do ciasta i zmiksuj do uzyskania jednolitej konsystencji. Ciasto przelej do formy. Na wierzch ciasta poukładaj plastry fig, lekko je dociskając.
Formę z ciastem wstaw do piekarnika.
Czas pieczenia: 45 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki