Piekarnik nastaw na 180°C. Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj jajka, olej (lub miękkie masło) i mleko. Całość zmiksuj najpierw na niskich, potem na najwyższych obrotach miksera przez ok. 3 minuty, do uzyskania gładkiego ciasta.
Foremkę 10 x 25 cm wyłóż papierem do pieczenia (lub posmaruj masłem i oprósz mąką). Ciasto przełóż do foremki. Na wierzch wyłóż maliny.
Ciasto piecz w nagrzanym piekarniku przez 55-60 minut, do suchego patyczka.
Upieczone ciasto wyjmij z formy po ok. 10 minutach.
Czas pieczenia: ok. 55 - 60 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Czekoladę z masłem przełóż do rondelka i rozpuść na małej mocy palnika, mieszając od czasu do czasu.
Na wystudzone ciasto polej równomiernie polewę i odstaw do zastygnięcia.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki