Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj jajka, masło i mleko. Całość miksuj na najwyższych obrotach ok. 3 min. do uzyskania gładkiej, jednolitej konsystencji. Przygotowane ciasto nałóż do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką keksówki o dł. 25 cm.
Ciasto wstaw do piekarnika. Po ok. 15 min. pieczenia, natnij ciasto ostrym nożem wzdłuż na głębokość ok. 1 cm.
Czas pieczenia: ok. 50 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 170 °C
Upieczone ciasto wyjmij z formy po ok. 10 min. i odstaw do wystudzenia.
Polewę białą rozpuść w kąpieli wodnej. Wierzch ciasta polej polewą i odstaw do zastygnięcia. Polewę deserową rozpuść w kąpieli wodnej i wylej dekoracyjnie na polewę białą. Ciasto udekoruj elementami z czekolady.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki