Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i wodę. Całość miksuj mikserem na najwyższych obrotach przez ok. 1 minutę do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.
Babeczki wstaw do piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 17 - 20 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Do wysokiego naczynia wlej schłodzone mleko. Zawartość opakowania kremu wsyp do mleka i miksuj przez chwilę na najniższych, a następnie przez 3 minuty na najwyższych obrotach. Nastepnie dodaj kilka kropli barwnika (do uzyskania odpowiedniego odcienia) i dokładnie wymieszaj. Krem umieścić w szprycy lub woreczku z odciętym rogiem i wyciskaj rozetki na wystudzone babeczki.
Do woreczka foliowego wsyp wiórki kokosowe. Dodaj kilka kropli barwnika, zamknij dobrze woreczek i wymieszaj wiórki potrząsając i ugniatając do uzyskania jednolitego koloru.
Babeczki udekoruj połówkami truskawek i zielonymi wiórkami.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki