Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i jogurt. Całość wymieszaj rózgą lub łyżką do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.
Blachę z foremkami wstaw do piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 17 - 20 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Upieczone babeczki ostudź.
Do wysokiego naczynia wlej mocno schłodzoną śmietankę i ubijaj mikserem. Pod koniec ubijania wsyp zawartość opakowania masy śmietanowej i delikatnie miksuj na najniższych obrotach. Masę przełóż do rękawa cukierniczego lub woreczka z odciętym rogiem i wyciskaj na babeczki. Następnie posyp każdą babeczkę jagodami, a na wierzchu ułóż maliny.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki