Foremkę na muffinki wyłóż papilotkami. Piekarnik nagrzej do temp. 180°C. W misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i sól. Cukier utrzyj z jajkami na jasną, gęstą masę. Ciągle miksując stopniowo dolewaj olej i mleko oraz ekstrakt. Następnie krótko wymieszaj suche składniki z mokrymi. Gotowe ciasto rozłóż równomiernie do papilotek, a następnie powciskaj w nie borówki.
Formę z babeczkami wstaw do piekarnika i piecz do tzw. suchego patyczka.
Czas pieczenia: ok. 25 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Dobrze schłodzoną śmietankę umieść w misie razem z mascarpone, cukrem pudrem i pastą waniliową, a następnie ubij na sztywno przez chwilę na wolnych, a następnie na najwyższych obrotach miksera.
Gotowy krem przełóż do woreczka z ozdobną końcówką i udekoruj nim babeczki. Na koniec babeczki udekoruj borówkami.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki