Mąkę przesiej, posiekaj z pokrojonym na kawałki masłem, dodaj cukier, cukier wanilinowy i żółtka. Ciasto zagnieć na gładką masę i wstaw na godzinę do lodówki. Foremki do babeczek (ok. 25 sztuk) dokładnie wysmaruj tłuszczem. Następnie rozwałkuj ciasto na grubość ok. 3 - 4 mm i wyłóż nim wysmarowane tłuszczem foremki. Na dnie ciasto ponakłuwaj widelcem.
Foremki z ciastem wstaw do nagrzanego piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 15 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 200 °C
Wystudzone babeczki wyjmij z foremek.
Serek mascarpone zmiksuj z jogurtem. Cukier puder wymieszaj ze śmietan-fixem, a następnie wsyp do masy i wymieszaj mikserem.
Gotowy krem wyłóż na upieczone babeczki. Udekoruj owocami i listkami mięty.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki