Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i wodę. Całość miksuj mikserem na najwyższych obrotach przez ok. 1 minutę do uzyskania gładkiej konsystencji. Następnie odsyp 1 łyżeczkę płatków czekoladowych. Pozostałe płatki dodaj do ciasta i delikatnie wymieszaj łyżką. Ciasto równomiernie rozłóż w foremkach. Babeczki posyp równomiernie pozostałymi płatkami.
Foremki z ciastem wstaw do piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 17 - 20 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Schłodzoną, słodką śmietankę ubij na sztywno. Pod koniec ubijania wsyp masę śmietanową, delikatnie i dokładnie połącz składniki. Masę wyporcjuj na wystudzone babeczki za pomocą rękawa cukierniczego lub woreczka foliowego z odciętym rogiem.
Babeczki udekoruj perełkami i motylkami z czekolady.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki