Piekarnik nagrzej do temp. 175°C. Na blasze z wyposażenia piekarnika rozłóż foremki. Zawartość opakowania babeczek przesyp do miski, dodaj jajka, wodę oraz olej. Wszystkie składniki miksuj przez około minutę do uzyskania jednolitej, gładkiej konsystencji. Ciasto przełóż równomiernie do foremek.
Babeczki wstaw do piekarnika i piecz do tzw. suchego patyczka.
Czas pieczenia: ok. 25 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 175 °C
Śmietankę podgrzej w rondelku, odstaw z palnika i dodaj czekoladę w kawałkach. Całość mieszaj do połączenia się składników. Krem odstaw do wystudzenia, mieszając go od czasu do czasu, a następnie schłodź w lodówce. Kiedy masa nabierze kremowej konsystencji, przełóż ją do worka cukierniczego z ozdobną końcówką. Włóż do lodówki do całkowitego schłodzenia. Po kilku godzinach ozdób kremem każdą z babeczek i udekoruj świeżymi malinami.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki