Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj tłuszcz i jajko. Całość zagnieć do uzyskania gładkiego ciasta. Foremki do babeczek wysmaruj tłuszczem i wyklei cienką warstwą ciasta.
Piecz według zaleceń.
Czas pieczenia: ok. 15 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 170 °C
Babeczki wystudź i wyjmij z foremek.
Do wysokiego naczynia wlej 300 ml zimnego mleka. Krem wsyp do mleka i miksuj przez chwilę na najniższych obrotach, a następnie przez 2 min na najwyższych obrotach. W oddzielnym naczyniu utrzeć miękkie masło, a następnie dodać je do przygotowanego kremu. Całość miksować przez ok. 2 min do uzyskania gładkiej konsystencji.
Krem nałóż do worka cukierniczego z metalową końcówką. Na każde ciastko wyciśnij trochę kremu, a na nim ułóż plasterki brzoskwini i porzeczki. Galaretkę rozpuść w 250 ml wody, gdy wystygnie naczynie z galaretką wstaw do lodówki. Tężejącą galaretką posmaruj owoce. Babeczki wstaw na 1 h do lodówki. Przed podaniem udekoruj listkami mięty.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki