Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i jogurt. Całość dokładnie wymieszaj łyżką lub rózgą do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.
Blachę z foremkami wstaw do piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 17 - 20 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Babeczki można zacząć dekorować gdy całkowicie ostygną.
Schłodzoną śmietankę ubij na sztywno, pod koniec ubijania dodaj Śmietan-fix wymieszany z cukrem pudrem i jeszcze krótko ubijaj. Przełóż ubitą śmietanę do woreczka z ozdobną końcówką i udekoruj nią babeczki. Aby uzyskać różne kształty do nakładania kremu można użyć różnych końcówek dekoracyjnych.
Babeczki udekoruj malinami.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki