Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i jogurt. Całość dokładnie wymieszaj łyżką lub rózgą do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.
Blachę z foremkami wstaw do piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 17 - 20 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Babeczki można zacząć dekorować gdy całkowicie ostygną.
Maliny zmiksuj razem z cukrem pudrem, wodą i mąką ziemniaczaną. Przelej do garnka i co chwilę mieszając doprowadź do wrzenia. Uzyskany, gęsty mus przetrzyj przez sitko, aby pozbyć się pestek.
Wystudzone babeczki podawaj z musem malinowym i bezikami.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki