Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i jogurt. Całość dokładnie wymieszaj łyżką lub rózgą do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.
Blachę z foremkami wstaw do piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 17 - 20 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Upieczone babeczki ostudź.
Lukier gotowy klasyczny rozpuść w kąpieli wodnej. Przelej do miseczki umieszczonej w garnku z gorącą wodą (ważne, aby miseczka była większa niż obwód garnka) i przy pomocy pędzelka nakładaj cienką warstwę na babeczki. Do miseczki wsyp srebrne perełki, obtaczaj babeczki i przy pomocy szpatułki przykładaj perełki żeby przykleiły się do lukru. Na środku babeczki przyczep czekoladowe elementy na Boże Narodzenie.
Lukier gotowy klasyczny rozpuść w ciepłej wodzie, odetnij róg opakowania i wyciskaj na babeczki. Do miseczki wsyp wiórki kokosowe i przykładaj babeczki żeby wiórki przykleiły się do lukru. Na środek babeczki przyczep czekoladowe elementy na Boże Narodzenie.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki