Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i wodę. Całość miksuj mikserem na najwyższych obrotach przez ok. 1 minutę do uzyskania gładkiej konsystencji. Następnie odsyp 1 łyżeczkę płatków czekoladowych. Pozostałe płatki dodaj do ciasta i delikatnie wymieszaj łyżką. Ciasto równomiernie rozłóż w foremkach. Babeczki posyp równomiernie pozostałymi płatkami.
Foremki z ciastem wstaw do piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 17 - 20 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Oderwij 24 małe kawałki lukru plastycznego, 12 części zabarw na żółty, a kolejne 12 części na błękitny kolor. Z żółtych kawałków ulep nieregularne kulki i ponakłuwaj lekko patyczkiem żeby przypominały gąbki. Z błękitnego kawałka uformuj małe wałek na kształt kredy.
Pozostały kawałek lukru plastycznego podziel na dwie części. Jeden zabarw na zielono, a drugi zagnieć razem z kakao. Zielony kawałek masy rozwałkuj na niewielki placek i wytnij z niego prostokąt. Z brązowej masy zrób ramkę tablicy.
Gotową dekoracją ozdób babeczki.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki