Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Piekarnik nagrzej do temp. 175°C. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jaja, wodę i olej. Całość energicznie wymieszaj łyżką lub mikserem do dokładnego połączenia składników ok. 1 min. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.
Blachę z foremkami wstaw do piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 17 - 20 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 175 °C
Upieczone babeczki odstaw do wystudzenia.
Do wysokiego naczynia wlej mocno schłodzoną śmietankę i ubijaj ją mikserem. Pod koniec ubijania dodaj śmietan-fixy i cukier puder. Całość delikatnie wymieszaj mikserem na najniższych obrotach. Następnie dodaj barwnik niebieski i delikatnie wymieszaj. Masę przełóż do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką lub do woreczka z odciętym rogiem i wyciskaj na środek babeczek. Udekoruj śnieżynkami cukrowymi.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki