Trsukawki umyj, odszypułkuj. Z truskawek wytnij serca przy użyciu foremki do ciasteczek o śr. ok. 3 cm wysokości.
Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i wodę. Całość miksuj mikserem na najwyższych obrotach przez ok. 1 minutę do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto rozłóż w foremkach najpierw po 1 łyżce, a następnie włóż truskawkowe serce i zalej pozostałym ciastem do 3/4 wysokości foremki.
Babeczki wstaw do piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 17 - 20 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Babeczki można zacząć dekorować gdy całkowicie ostygną.
Polewę deserową rozpuść w kąpieli wodnej. Udekoruj nią wszystkie babeczki. Na wierzchu połóż listki mięty.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki