Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i wodę. Całość miksuj mikserem na najwyższych obrotach przez ok. 1 min. do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.
Babeczki wstaw do piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 17 - 20 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Opakowanie z lukrem włóż na chwilę do gorącej wody tak, aby lukier w opakowaniu miał konsystencję gęstej śmietany. Następnie nakładaj lukier na wystudzone babeczki i odstaw do zastygnięcia. Kiedy lukier zastygnie na brzegach babeczki cieniutkim pędzelkiem zrób z tego samego lukru kropki.
Do wysokiego naczynia wlej schłodzone mleko. Zawartość opakowania kremu wsyp do mleka i miksuj przez chwilę na najniższych, a następnie przez 3 minuty na najwyższych obrotach. Krem umieścić w szprycy lub woreczku z odciętym rogiem i wyciskaj rozetki na środku babeczki.
Babeczki udekoruj posypką. Ciastko sezamkowe przekrój na pół, a następnie po przekątnej tak aby wyszedł trójkąt. Babeczki udekoruj sezamkowymi trójkątami po dwa trójkąty na jedną babeczkę.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki