Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i wodę. Całość miksuj mikserem na najwyższych obrotach przez ok. 1 minutę do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.
Blachę z foremkami wstaw do piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 17 - 20 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Upieczone babeczki ostudź.
Do wysokiego naczynia wlej mocno schłodzoną śmietankę i ubijaj mikserem. Pod koniec ubijania wsyp zawartość opakowania masy śmietanowej i delikatnie wymieszaj mikserem na najniższych obrotach. Masę śmietanową przełóż do rękawa cukierniczego lub woreczka z odciętym rogiem i wyciskaj rozetki na babeczki. Udekoruj dekoracjami z czekolady. Do czasu podania przechowuj w lodówce.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki