Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Piekarnik nagrzej do temp. 175°C. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i jogurt. Całość dokładnie wymieszaj łyżką lub rózgą do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.
Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz na środkowym poziomie.
Czas pieczenia: ok. 17 - 20 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 175 °C
Po upieczeniu odstaw babeczki do wystudzenia.
Zimne mleko lub śmietankę wlej do wysokiego naczynia, dodaj zawartość opakowania kremu i 1/3 opakowania barwnika. Miksuj przez ok. 3 min. najpierw na najniższych, a po chwili na najwyższych obrotach miksera. Jeśli chcesz jeszcze wzmocnić kolor kremu możesz dodać więcej barwnika i krótko zmiksować do połączenia. Gotowy krem przełóż do woreczka z ozdobną końcówką i udekoruj nim babeczki.
Pełnego uroku babeczkom dodadzą delikatne różyczki z opłatka ułożone na kremie.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki