Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i jogurt. Całość dokładnie wymieszaj łyżką lub rózgą do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.
Blachę z foremkami wstaw do piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 17 - 20 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Upieczone babeczki ostudź.
70 g lukru plastycznego podziel na cztery częsci i zabarw każdą część na inny kolor, a następnie przykryj folią spożywczą, aby nie obsychały. Pozostałą część białego lukru rozwałkuj cienko i wycinaj kwadraty wielkości 7 x 7 cm. Każdy kwadrat złóż na pół, aby otrzymać trójkąt, a następnie zwiń go na kształt rożka. Z kawałka żółtego i niebieskiego lukru zrób cienkie wałeczki a następnie zroluj je ze sobą i przewiąż rożek. Z pozostałych kolorów lukru zrób małe kropeczki i przyczep do rożka zwilżając delikatnie wodą miejsce łączenia.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki