Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i jogurt. Całość dokładnie wymieszaj łyżką lub rózgą do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.
Blachę z foremki wstaw do piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 17 - 20 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Upieczone babeczki odstaw do wystudzenia.
Polewę czekoladową rozpuść w ciepłej wodzie, odetnij róg opakowania i wyciśnij na wierzch babeczek. Odstaw do całkowitego zastygnięcia polewy. Na papierze do pieczenia z polewy wyciśnij oczy i buźki duszków. Odczekaj aż zastygną.
Do wysokiego naczynia wlej schłodzone mleko. Zawartość opakowania kremu wsyp do mleka i miksuj przez chwilę na najniższych, a następnie przez 2 min. na najwyższych obrotach, do uzyskania gładkiego kremu. Krem umieść w szprycy z szeroką, okrągłą końcówką i wyciskaj duszki na babeczki.
Z papieru do pieczenia odklej zastygnięte oczy i buźki, a następnie przyklej je do babeczek.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki