Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i jogurt. Całość dokładnie wymieszaj łyżką lub rózgą do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.
Blachę z foremkami wstaw do piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 17 - 20 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Babeczki można zacząć dekorować gdy całkowicie ostygną.
Mleko wlej do wysokiego naczynia, dodaj zawartość kremu śmietankowego i miksuj ok. 3 minuty. Następnie dodaj 4 krople czerwonego barwnika. Całość dokładnie wymieszaj, aby uzyskać jednolity kolor i odstaw do lodówki na 10 min. Następnie krem przełóż do rękawa cukierniczego i okrągłą tylką nałóż krem na babeczkę.
Do woreczka foliowego wsyp szklankę cukru i dodaj 5 kropli czerwonego barwnika. Zamknij woreczek i potrząsając i ugniatając mieszaj cukier z barwnikiem, aż cukier osiągnie jednolity kolor. Cukier przesyp do miseczki. Babeczki z kremem obtocz w czerwonym cukrze. Na koniec udekoruj perełkami.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki