Na blasze do pieczenia ustaw foremki.
Piekarnik nagrzej do temp. 175 °C (bez termoobiegu).
Mieszankę do ciasta smak banan wsyp do miski, dodaj 2 jajka, 100 ml oleju i 100 ml wody. Całość energicznie wymieszaj łyżką lub trzepaczką do dokładnego połączenia składników (ok. 1 min). Połowę ciasta przełóż do drugiej miski.
Do odłożonego ciasta dodaj mieszankę o smaku czekolady oraz 10 ml oleju (1 łyżkę), a następnie dokładnie wymieszaj.
Przygotowane ciasta rozłóż naprzemiennie w foremkach (po 1 łyżeczce z każdego smaku) tworząc wzór marmurkowy. Natychmiast wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz na środkowym poziomie.
Czas pieczenia: ok. 18 - 20 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 175 °C
Wytnij postać Minionka, umocuj na wykałaczce i udekoruj upieczoną babeczkę.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki