Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i jogurt. Całość dokładnie wymieszaj łyżką lub rózgą do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.
Blachę z foremkami wstaw do piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 17 - 20 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Upieczone babeczki wystudź.
Lukier plastyczny zagnieć razem z kakao na jednolitą masę. Następnie rozwałkuj na grubość ok. 2 mm, a następnie wytnij prostokąt o wym. 2 x 7 cm. Ostrzem noża zrób zagłębienia – miarkę po jednej stronie, a w rogu wykonaj mały otwór za pomocą patyczka. Odłóż do wyschnięcia i utrwalenia kształtu. Kolorową dekoracją ozdób babeczkę.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki