Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i jogurt. Całość wymieszaj rózgą lub łyżką do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.
Blachę z foremkami wstaw do piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 17 - 20 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Upieczone babeczki ostudź.
Do wysokiego naczynia wlej zimne mleko. Zawartość opakowania kremu wsyp do miski i miksuj przez chwilę na najniższych, a następnie przez 2 minuty na najwyższych obrotach. W oddzielnym naczyniu utrzyj miękkie masło, a następnie dodaj je do przygotowanego wcześniej kremu. Całość miksuj przez ok. 2 minuty do uzyskania gładkiej konsystencji. Krem podziel na trzy części. Do pierwszej dodaj pół łyżeczki żółtego barwnika, do drugiej ¼ łyżeczki żółtego barwnika, a trzeci pozostaw biały. Biały krem przełóż do szprycy z otworem zakończonym małą gwiazdką i wyciskaj małe wieżyczki jedna obok drugiej. Krem jasnożółty przełóż do szprycy ze spłaszczonym otworem i wyciskaj po okręgu falowaną wstążkę tak, aby ułożyła się w płatki. Krem żółty przełóż do szprycy z otworem zakończonym gwiazdką i wyciskaj krem po okręgu zaczynając od środka babeczki tak, aby ułożył się w różę.
Babeczki udekoruj perełkami przed podaniem.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki