Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i wodę. Całość miksuj mikserem na najwyższych obrotach przez ok. 1 minutę do uzyskania gładkiej konsystencji. Odsyp 1 łyżeczkę płatków czekoladowych (12 szt. płatków odłóż na oczy króliczka). Pozostałe płatki dodaj do ciasta i delikatnie wymieszaj łyżką. Ciasto równomiernie rozłóż w foremkach. Babeczki posyp równomiernie pozostałymi płatkami.
Babeczki wstaw do piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 17 - 20 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Upieczone babeczki ostudź.
Do wysokiego naczynia wlej 200 ml schłodzonego mleka. Stopniowo dodawaj krem, miksując najpierw na niskich, następnie na najwyższych obrotach przez ok. 3 minuty. Krem umieść w rekawie cukierniczym lub szprycy i udekoruj babeczki.
Oczy wykonaj z odsypanych płatków czekolady przedzielonych na pół. Nosek zrób z różowej perełki. Uszy wykonaj z przekrojonej po przekątnej pianki marshmallow, posypanej posypką.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki